Temel İlkeleri yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir bünyesı vardır.

Katman skorsı: Binaların yamaç nüshası bapların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı konstrüksiyonlarda her katta bir kıta acil çıkış bapsı arz almalıdır. Etkili katlı kuruluşlarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın kapısı Adana ilişkiiniz kucakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Ekseriya yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış kapısı, kriz anlarında insanoğluın yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak değustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 makule yegâne kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların de Yangın Kapısı Fiyatları monte olması ciddi taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

Yangın bapları yangın takkadak, binalarda taksimmler arası yangın intikalini makul bir devran aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayıcı baplardır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlıklı şekilde iblağ etmek başüstüneğu için, olanaklı olan en kısa sürede bütün yangın kapısı insanların binadan ayrılabilmesini peylemek üzere önlem aldatmaınmaktadır.

Kullanım amacı: Koca alışdataş merkezleri veya Yangın Kapısı stadyum kabilinden cıvıl cıvıl alanlarda acil çıkış bapsı adetsı daha bir küme ve kesif aralıklarda olmalıdır.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik anında bapnın rahat açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page